Op- en overslag

Samson Materials Handling

Samson Materials Handling, tot vorig jaar beter bekent als B&W Mechanical Handling, geniet voornamelijk bekentheid door de Samson feeders, bovengrondse ontvangstsystemen voor vrachtwagens, ook wel stortbak genoemd. Met meer dan 500 referenties wereldwijd hebben ze bewezen meer dan een kundige partner te zijn.

SAMSON Materials Handling Ltd. ,sinds 2002 behorend tot de AUMUND Group, heeft een breed scala van stortgoed verwerkende installaties ontwikkeld. Kenmerken van de Samson installaties is betrouwbaarheid, flexibiliteit, kwaliteit en prestatie. Van de ontvangstsystemen voor vrachtwagens tot mobiele stackers en scheepsbeladingssystemen.

SAMSON product nieuws

SAMSON presenteert nieuw type Stormajor

SAMSON Materials Handling introduceert een nieuwe mobiele Stormajor, toepasbaar als scheepsbelader, hallenvuller en/of opvoermachine. Samson is vol aan het innoveren en presenteert de komende tijd verschillende nieuwe producten. Eerste in deze reeks is de mobiele Stormajor type BF0415T. De Samson Stormajor is ontwikkeld voor het verwerken van verschillende soorten stortgoed tot een stortgewicht van 1,6 t/m³, direct gevoed door kiepwagens en/of shovels en met een regelbare capaciteit tot 625 m³/uur. De 15 meter, optioneel 20 meter, lange giek met een bandbreedte van 1 meter kan een storthoop realiseren van 3.130 m³. De giek kan 65˚ van links als naar rechts zwenken onder een hoek van 25˚ met een opvoerhoogte tot 8.2 meter. Door het toepassen van rupsbanden is de Stormajor gemakkelijk en snel verplaatsbaar op verschillende ondergronden. Het innovatieve van dit systeem is dat het geheel inklapbaar is en verplaatsbaar per vrachtwagen. Voor meer informatie, prijzen of interesse neem contact met ons op.


Stormajor, mobiele stacker

Een uniek concept in stortgoed verwerkende systemen, de Stormajor, combineert de voordelen van het ontwerp van de Samson feeder met een radiale bandtransporteur als één systeem, geheel voor het ontvangen van shovels en kiepwagens. Het opstapelen van product of een schip bevoorraden met stortgoed gaat probleemloos met deze machine.

De Stormajor bied een hoge capaciteit voor het stockpillen als het beladen van schepen. Door de zelfdragende zwenkende radiale bandtransporteur is de stormajor compact en biedt een opvoerhoogte (stockpilling) tot 15 meter aan met minimaal maneuvreren en een laadcapaciteit tot 1.500 ton per uur. Bij een aangepaste constructie zijn hogere capaciteiten zijn ook mogelijk.

Kijk voor het nieuwe type Stormajor bij "SAMSON product nieuws".


Mobiele Shiploader

De mobiele scheepsbelader biedt een flexibele oplossing voor het laden van stortgoed. Dit volledig mobiel systeem kan op vrijwel ieder kade toegepast worden. Verschillende modellen zijn beschikbaar voor het beladen van barges tot cape size. Laad capaciteiten tot 2.000 ton per uur, afhankelijk van het product. Onze scheepsbeladers zijn kosteneffectief een bied een snelle oplossing met complete flexibiliteit en kan gecombineerd worden met een Samson ontvangst systeem en een Link Conveyor als alleen laden vanaf een vaste positie mogelijk is.

Met een optioneel geïntegreerde Samson feeder is het mogelijk om droog stortgoed rechtstreeks te ontvangen vanuit kiepwagens. Vaste kranen of speciale haveninfrastructuur is niet meer nodig.

Optioneel is de mobiele scheepsbelader zelf aangedreven, waardoor positioneren langs het schip eenvoudig en snel kan. De scheepsbelader kan geheel uitgevoerd worden met ontstoffingsinstallaties zodat milieuvervuiling tot het minimum beperkt kunnen worden.

Mobiele scheepsbelader biedt een rendabel en economisch alternatief op vaste installaties zonder daarbij in te moeten leveren op prestaties of betrouwbaarheid.

Adres

Postbus 707
NL-3800 AS  Amersfoort
Nederland

BTW nr.: NL806470987B01
KVK nr.: 31030139

Contact

Tel: +31(0)33 4752653
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

© MATEC 1987-2021